Крушунски водопади

header_image_18

Крушунска бигорна каскада или Крушунски водопад е водопад в Северна България, близо до село Крушуна, Община Летница. Водопадът се намира на 34 km от град Ловеч. Крушунският водопад е известен със своята живописност. Той е образуван от множество карстови тераси. Има пътека, която води до пещерата, от която водопадът извира. В района има още два по-малки водопада, и единият от тях се казва Малката Маара. В близост има и още няколко пещери – Урушка Маара, Горник, Деветашка пещера.

До водопада може да се стигне изключително лесно. От площада на село Крушуна се завива надясно и не след дълго се стига до място, удобно за паркиране. По добре оформена пътека се стига до самия водопад, където има изградени мостове, позволяващи на туристите да се полюбуват на природната красота.

Покрай водопада е изградена екопътека, която дава възможност да се види цялата система от водопади.Така наречената система от водопади е съставена от много красиви и много на брой водопади. Било то големи или малки, с красотата си те запленяват всеки който ги види

През 13-14 век на това място се е намирала Крушунската обител на монаси-исихасти, за което свидетелстват и запазените скални ниши и килии.

Париж

parisПариж не случайно е градът на любовта. Не само самият град, но и веселото и романтично отношение на повечето парижани допринасят за невероятното изживяване.
Логично е най-желаната дистинация за празника на любовта да е иманно този град.
Айфеловата кула, Нотрдам, Лувъра и Версай са само част от нещата които всеки човек на земното кълбо познава. Сена, Мулен Руж и триумфалната арка…. казано накратко забележителностите са безброй. Петит Пале (малкият дворец) е по-голям от повечето големи дворци, които сте виждали хехе.
Препоръчвам на всеки да отиде в Париж за денят на влюбените. Времето там през този сезон е хладно, но ако имате късмет ще е слънчево и красиво. Но специално в този град дори и лошто време си има своя чар.
Освен самият град можете да заведете децата си и до Дисниленд който се намира малко извън града. До там можете да отидете с метрото и с влака.